Alice Cooper teatas, et kuna USA presidendivalimised on suur naljanumber, siis kandideerib ka tema

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alice Cooper
Alice Cooper Foto: SCANPIX

USA rokkmuusik Alice Cooper on alates 1972. aastast «kandideerinud» iga kord presidendiks ja selle aasta USA presidendivalimised ei ole erand, sest muusik peab valimisi naljanumbriks. 

Cooper teatas CNNile, et tema selle aasta motoks on: «Nemad ei tee midagi, mina ka ei pea midagi tegema». Cooperi kaaskandidaat on Hollywoodi näitleja Tom Hanks, kes tegelikult ei ole kandideerimiseks oma luba andnud, ja neil mõlemal on olematu poliitiline platvorm.

«Arvan, et kandideerimine ilma platvormita on poliitiliselt üle pika aja kõige ausam tegu. Mul ei ole aimugi, mida ma kandideerides tegema peaksin, kuid kui rahvas nõuab kandidaati, siis tuleb see neile anda,» selgitas rokkmuusik.

Cooper, keda tuntakse kui šokiroki ristiisa, on oma esinemistes alati teinud midagi äärmuslikku.

Cooper oli 1960. aastatel see, kes pani aluse kaasahaaravatele lavalisetele etendustele, ta lõi uuendusliku mustvalge meigi, kasutas butafooriana võltsgiljotiine ja valeelektritoole ning veel palju muud, mida saab liigitada õuduse alla.

«Kui ma nende õudustega alustasin, siis ei osanud minust keegi midagi arvata. Minu kontserte vaatamas käinud noorte vanemad võisid arvata, et laval on mingi maniakk. Nüüdseks olen aga roki veteranide klubis, austatud ja hinnatud. Igaühel, kes suudab rokimaastikul niikaua vastu pidada kui mina, on õigus presidendiks kandideerida. Mind armastatakse muusikuna, seega armastatakse mind ka kandidaadina,» teatas Cooper.

Cooperi 2016. aasta kampaania palaks on 1972. aastast pärit «Elected». Siis oli Richard Nixon USA president ning USA oli Vitenami sõjas.

Selles palas on sõnad: «We're gonna rock to the rules that I make, I wanna be elected. I never lied to you, I've always been cool, I wanna be elected/ I gotta get the vote, and I told you about school, I wanna be elected». Need laused viitavad nii otseses kui kaudses tähenduses valimistele.

Cooperi sõnul annavad poliitikud pidevalt tühje lubadusi, neid annab ka USA president, kes on lihtsalt «esindusnägu».

«Kõik arvavad, et USA president on «nupulevajutaja», kuid see on vale. USA-l on olnud palju presidente, kuid põhimõtteliselt ei ole midagi muutunud. Seega peaks rahvas küsima, millist nägu nad järgmisel aastal soovivad teleekraanilt vastu vaatamas näha. Just seda president on, kena nägu, mitte muud,» lausus muusik.

Cooperi arvates peaksid ameeriklased tema poolt hääletama, kuna ta ei anna tühje lubadusi, ta ei taha tegelikult presidendiks saada ja ei ole kellegi «hüpiknukk».

«Vaadake Barack Obamat, kui ta presidendiks sai, oli ta nagu rokkstaar. Nüüd on aga väsinud ja hall. Ma ei taha temasuguseks saada. Rokk on poliitikast väga erinev ja ma ei taha neid kahte ühte patta panna. Bono on poliitikas, on ka Sting ja Bruce Springsteen, kuid nad ei nõreta poliitikast, vaid tegelevad kannatuste leevendamisega, kuid nende sõnumeid peetakse millegipärast poliitilisteks,» lisas Cooper.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles