Piltuudis ja video: maavärin seiskas Amatrice tornikella

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amatrice´i kellatorn
Amatrice´i kellatorn Foto: SCANPIX

Kesk-Itaaliat tabas eile varahommikul kohaliku aja järgi maavärin magnituudiga 6,2 ning see hävitas täielikult mitu asulat, üks enim kannatada saanud külasid on Amatrice.

Maavärin seiskas seal sõna otseses mõttes aja, kuna kohalik tornikell jäi seisma, kui algas maavärin, edastab Daily Mail. 

13. sajandist pärit tornil oleva kella seierid jäid seisma kell 3.36, mil maavärin algas. Amatrices kaotas elu vähemalt 70 inimest, senistel andmetel on hukkunuid kokku ligi 250.

Amatrice kellatorn on üks väheseid ehitisi, mis seal kokku ei varisenud. Arvatakse, et keskajal ehitatud ja hiljem renoveeritud torn on selle koha kõige vastupidavam ehitis.

Amatrice linnapea Sergio Pirozzi teatel hävines paigast üle poole  ja koht näeb välja, nagu sealt oleks sõda üle käinud.

Turistide seas on Amatrice populaarne just hõrgutiste poolest, millest kuulsaim on Amatrice pastakaste. Maavärina ajal oli seal palju turiste, kellest osa võisid elu kaotada ja vigastada saada.

USA geoloogiateenistuse andmetel oli maavärina magnituud 6,2. Maavärina epitsenter oli pealinnast Roomast ligi 200 kilomeetri kaugusel ning epitsenter kümne kilomeetri sügavusel.

Üks tund pärast maavärinat tuli järeltõuge, mille magnituudiks mõõdeti 5,4. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles