Zenjov jõudis Euroopa liigas alagrupiturniirile, Pikk ja Londak langesid välja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Zenjov (keskel) Euroopa liigas Dortmundi Borussia staaride vastu võitlemas.
Sergei Zenjov (keskel) Euroopa liigas Dortmundi Borussia staaride vastu võitlemas. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Euroopa liigas kaotas Eesti koondise ründaja Sergei Zenjovi tööandja Qabala küll play-off-faasi kordusmängus võõrsil 0:1 Mariborile, kuid jõudis siiski teist hooaega järjest alagrupiturniirile. Teiste Eesti koondislaste klubid nii edukad ei olnud.

Gabala oli avamängu võitnud kodus 3:1, kusjuures Gabala avavärava lõi selles mängus avapoolajal Zenjov. Korduskohtumises viis Marcos Tavares 66. minutil Maribori juhtima ja kolm minutit hiljem jäi Qabala kümnekesi, kui punase kaardi sai Theo Weeks. Edasipääsu tagavat teist väravat maribor siiski lüüa ei suutnud ja nii pääses koondskooriga 3:2 edasi Qabala. Zenjov kuulus algkoosseisu ja vahetati 86. minutil pingile.

Artur Pikk sekkus omakorda 86. minutil mängu, kui Borissovi BATE viigistas kodus 2:2 Astanaga ja langes 2:4 üldskooriga konkurentsist. Avamäng võõrsil 0:2 kaotanud BATE asus küll kodus avapoolajal juhtima, ent teise poolaja keskel lubati külalistel lüüa kaks väravat, mis otsustasid edasipääseja saatuse. Nii ei muutnud mängu enam ka BATE poolkaitsja Aleksey Riose punane kaart 82. ega Igor Stasevitši täpne penalti 89. minutil.

Pavel Londak vaatas pingilt, kuidas Rosenborg kaotas kodus 1:2 Viini Austriale. Ka avamäng Viinis oli lõppenud sama tulemusega ja nii pääses koondskooriga 4:2 edasi Austria klubi.

Suurriikide klubidest langes konkurentsist West Ham United, kes jäi kodus 0:1 alla Rumeenia klubile Ploiesti Astra ja kaotas koondtulemusega 1:2. Samale vastasele vandus West Ham eurosarjas alla ka eelmisel hooajal. Eelmises ringis Nõmme Kaljust jagu saanud Türgi klubi Osmanlispor alistas kordusmängus 2:0 ja kokkuvõttes 3:0 Taani klubi Midtjylland. 

Edasipääsu tagasid lisaks eelpool juba nimetatud meeskondadele veel Qarabag, Panathinaikos, Fenerbahce, Liberec, Krasnodar, Anderlecht, AZ Alkmaar, Genk, PAOK, Gent, Praha Sparta, Sassuolo, St Etienne, Donetski Šahtar ja Trencin. Tel Avivi Maccabi alistas penaltiseeria järel Spliti Hajduki ja Pireuse Olympiakos oli tänu lisaajal löödud kahele väravale kokkuvõttes 3:1 parem Portugali klubist Arouca. Alagruppide koosseisud loositakse reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles