Türgi pommitas kurdide positsioone Süüria põhjaosas (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
YPG võitlejad.
YPG võitlejad. Foto: SCANPIX

Türgi pommitas neljapäeva õhtul Süüria põhjaosas Kurdi Rahvakaitseüksuste (YPG) positsioone, teatas riiklik meedia.

«Türgi relvajõud avasid tule kella kuue ajal õhtul, kui luureandmed näitasid, et kurdid tungivad edasi USA lubadustest hoolimata,» kirjutas riiklik uudisteagentuur Anadolu.

USA välisminister John Kerry teavitas oma Türgi ametivenda Süüria kurdivägede tagasitõmbumisest Eufrati jõe idakaldale, teatas Türgi välisministeerium neljapäeval.

Ankara nõudis kurdide tagasitõmbumist pärast Türgi tankide sisenemist Süüriasse Islamiriigi (IS) tugipunkti Jarabuluse vallutamiseks päev varem.

Kerry ja Mevlüt Çavuşoğlu pidasid neljapäeval telefonikõne.

ISi võitlejatega sõdivad kurdid on haaranud Põhja-Süürias enda kontrolli alla peaaegu terve Türgi-Süüria piiriala.

USA asepresident Joe Biden hoiatas kolmapäeval, et Süüria kurdiväed kaotavad USA toetuse, kui ei taganeta Eufratist idasse.

Türgi vägede operatsioon «Eufrati kilp» algas kolmapäeva hommikul kell 4 suurtükirünnakuga kümnetele ISi sihtmärkidele Jarabluse ümbruses. Seejärel suundusid üle piiri Türgi tankid ja eriväed, mida toetasid Ankara-meelse Vaba Süüria Armee (FSA) mässulised.

Kurdivägedel oli samuti plaan Jarabulus islamistide küüsist vabastada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles