Kaheksa tervislikku asja, mida saad lõunapausil teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lõunapausi ajal on kasulik teha midagi tervislikku, sest see aeg tööl on ainult sinu jaoks.

Iga inimene vajab mingil hetkel pausi, et ennast koguda ja pärast seda uue energiaga edasi töötada, vahendab Bustle. Väga paljud inimesed ei kasuta lõunapausi enda tervise huvides ära ja on seetõttu pärastlõunal loiud, stressis ja väsinud. Seepärast tasub alati lõuna ajal kas või viie minutiline jalutuskäik või tervislik lõunasöök teha. Siin on kaheksa asja, mida võiksid lõunapausil teha.

  1. Mine jalutama

    Tõuse püsti ja liigu ringi. Mine oma laua juurest eemale ja kõnni kontoris ringi, kui sa ei taha õue minna. Kõndimine teeb tuju paremaks, annab energiat ja isegi parandab mälu.

  2. Korista oma laud ära

    See on väga oluline! Kellelegi ei meeldi organiseerimata töölaud, see on töökaaslastele pinnuks silmas. Enne, kui lähed lõunale tee oma laud korda, pane ebavajalikud aknad arvutis kinni ja planeeri oma pärastlõunased tegevused.

  3. Mine õue

    Isegi, kui sul on võimalus ainult viieks minutiks välja minna, siis tee seda, see parandab su enesetunnet ja tuju. Katsu veeta võimalikult palju aega looduses.

  4. Sotsialiseeru

    Töökaaslastega vesteldes on ainult üks reegel. Andke endast parim ja ärge rääkige tööst. Laske oma mõistsel puhata, minge koos sööma või veel parem jalutama.

  5. Tee uinak

    Kui sul on võimalik leida üks turvaline ja sobilik koht, siis võid teha 20-minutilise uinaku. See annab sulle jõudu ja energiat eriti siis, kui sa ei saanud eelneval õhtul korralikult magada.

  6. Sule kõik elektroonilised seadmed

    Enamik inimesi on väga suure osa oma päevast telefonides või arvutites ja lõunapausil on hea võimalus sellest kõigest natukeseks eemalduda. Värvi raamatut, kirjuta (käsitsi) või joonista midagi, et sa saaksid uusi mõtteid ja oleksid loovam.

  7. Söö tervislik lõunasöök ja naudi seda

    Ära kiirusta, et ruttu kõik ära süüa, et siis tööle tagasi tormata. Proovi iga suutäit nautida ja ole tänulik selle tervisliku toidukorra eest, mis annab sulle vajalikke toitaineid ja energiat.

  8. Venita

    Öeldakse, et istumine on hullem kui suitsetamine. Me lihased on terve päev pinges ja staatilised, mis võib tekitada valusid. Tee lõunapausil mõned venitused, et veri hakkaks jälle paremini voolama, et eemaldada lihastesse tekkinud pinged.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles