Video: kas tõesti on võimalik lennata Maalt Marsile 37 tunniga? (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

Mittetulunduslik organisatsioon Imaginactive pakkus välja viisi, kuidas inimesi ja kaupa toimetada tulevikus Maalt või Kuult Marsile kiiresti, vähem kui kahe ööpäevaga.

Tegemist on Solar Express nime kindva raketiga, mis selle idee autorite sõnul on omamoodi «kosmoserong», mille sõidukiirus on tuhandeid kilomeetreid sekundis, edastab Daily Mail.

Imaginactive esindaja Charles Bombardieri teatel on kosmoselendude kõige rohkem finantse nõudvateks faasideks kiirendamine ja aeglustamine.

Bombardier lõi Solar Express kontseptsiooni koos insener Olivier Peraldiga, selle kohaselt koosneb «kosmoserong» üksteise külge kinnitatud silindritest, millest igaüks on umbes 50-meetrised. Kuus sellist silindrit moodustavad «rongi», mida pidevalt uuendatakse ja mis kunagi ei peatu.

Lennu ajal aitavad silindritel «rongis» kohti vahetada ja uusi silindreid lisada hooldusrobotid. Solar Express saab oma kiiruse kanderakettide abil, kuid ta silindritel on kütusevaru, mis võimaldab kursimuutusi teha. Vajadusel kasutab see kosmosesõiduk ära planeetide ja kuude gravitatsiooni, et liikuda sinna, kuhu vaja.

Solar Expressi kiirus peaks ulatuma 3000 kilomeetrini sekundis. Kui Solar Expressi kiirus jõuab maksimumini, siis on energiatarbimine minimaalne. «Rongi» teele paigutatud suurtelt päikesepaneelsondididelt saab see sõiduk vajadusel lisaenergiat.

«Rongis» transporditavate inimeste varustamiseks saadakse vett näiteks komeetidelt ja kuudelt ning see vesi puhastatakse.

Kontseptsiooni väljamõelnute sõnul saab selle «kosmoserongiga» jõuda Maalt Kuule 2,12 minutiga, kuigi vahemaa on 384 472 kilomeetrit.

Maalt Päikese juurde lennuks kulub aga 14, 07 tundi, vahemaa on 152 miljonit kilomeetrit.

Maalt Veenusele jõuab umbes 24, 17 tunniga, kahe planeedi vahemaa on 261 miljonit kilomeetrit.

Maalt Marsile lendamiseks kulub aega 37,13 tundi, vahemaa on 401 miljonit kilomeetrit ning Maalt Neptuunile jõuab 18,13 päevaga, vahemaa on 4,7 miljardit kilomeetrit.

Bombardieri sõnul on «kosmoserongis» olemas gravitatsioon ja hapnik, mille tõttu saab selles lisaks kaubale ja kosmilistele saadustele transportida inimesi. Inimeste jaoks on «rongi» eesotsas olemas ümar elukvartal, mis põhimõtteliselt on linn ja kus on olemas kõik eluks vajalik.

Bombardieri arvates võiks Kuust saada «kosmoserongi» põhijaam, kus rong valmis ehitatakse ja kust ta mujale stardib, seal on ka kaubajaamad.

Järgmiseks etapiks on Marss ja selle koloniseerimine, millele «kosmoserong» saab kaasa aidata.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles