Terapeudid räägivad: kuus kõige tavalisemat põhjust, miks suhted lõppevad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PhanterMedia/Scanpix

Abielud ja pikaajalised suhteid ei lõppe üleöö. Nad lõppevad pärast aastaid kestnud hooletust ja ükskõiksust. 

Abielunõustajad jagavad meiega, millised on kuus kõige tavalisemalt probleemi, mida suhtes olevad inimesed ignoreerivad nii kaua, kui on juba hilja, vahendab The Huffington Post.

  1. Paaril kaob üksteise suhtes huvi ära.

Ei ole mitte midagi paremat, kui sa usud, et su kaaslane on jätkuvalt huvitav inimene, kes on tänu heale õnnele sinuga koos. Igavus tapab suhte. Ära arva, et pärast pikki koosveedetuid aastaid ei suuda su kaaslane sind enam millegagi üllatada. Selleks, et hoida suhe huvitav, küsige üksteise käest pidevalt kõiksugu küsimusi ja jagage teineteisega oma mõtteid ning tulevikuväljavaateid.

  1. Liiga palju suhtlemist.

Loomulikult on hea kommunikatsioon suhte võti, aga see peab jääma mõistlikkuse piiridesse. Kui üks kaaslastest tahab pidevalt teada, mida teine parajasti teab ja mõtleb, siis see võib lämmatavaks muutuda.

  1. Seksist saab stressiallikas.

Seks peaks paarilisi ühendama, aga kui magamistoas tekivad probleemid, mida ei lahendata, siis see tekitab ebavajalikku stressi. Seksist peab rääkima ja see ei pruugi üldse lihtne olla. Samas, mida avatumalt te suudate üksteisega seksist rääkida, seda paremaks sekselu kujuneb.

  1. Tülid raha pärast

Raha on kahjuks väga paljude probleemide põhjustaja ja see tuleb sellest, et inimestel on erinevad tarbimisharjumused ja viisid, kuidas rahaga ümber peaks käima. Siin on oluline leida kompromisse ja panna ennast korraks kaaslase olukorda, et temast paremini aru saada.

  1. Üks partner tunneb, et teda lämmatatakse

«Kui su kaaslane tahab oma sõpradega reisile minna, siis lase tal minna. Kvaliteetaeg eraldi on olulisem, kui te oskaksite arvata,» ütleb Kristin Davin, psühholoog New Yorgist. Lõpuks on nii, et ühe partneri vajadus ja sõltuvus teisest inimesest võib suhtele väga ohtlikuks saada.

  1. Abielu ei ole prioriteet

Kui kõik teised inimesed, huvid ja töö on ühe partneri jaoks olulisemad kui abielu, siis on sealt edasi lühike tee lahutuseni. Sinu abielu ei tohiks mitte kunagi olla nimekirja lõpus pärast kõiki teisi asju. Asi on lihtne: sul on valida, kas sa sead oma suhte esikohale või riskid sellega, et mingil hetkel probleemid süvenevad ja on oht lahku minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles