Soome politsei otsib taksos vägivallatsenud Eesti mehi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiauto
Soome politseiauto Foto: Soome politsei

Helsingi politsei suutis tänu vihjele tuvastada taksos vägivallatsenud meeste isikud, kuid pole Eestiga seotud kolmikut veel tabanud.

Politsei avaldas eelmisel nädalal takso valvekaamerast saadud foto kolmest mehest, kes kahtlustatakse vägivalla kasutamises taksojuhi vastu ja raha võltsimises, vahendas Helsingin Sanomat Online.

Kriminaalpolitsei ülemkonstaabel Jouni J. Niskaneni sõnul tuli vihje korrakaitsejõudude siseringist mõni päev pärast pildi avaldamist.

«Üks teine politseinik tundis mehed ära. Me saime ka vihjeid, kuid mitte eriti palju. See viitas tõsiasjale, et tegijad pole Soomega tihedalt seotud,» rääkis Niskanen.

Politseiniku kinnitusel on kahtlustatavad pärit Eestist ja nad elavad või viibivad Helsingi lähiümbruses. Neist mõni on seotud omandivastase kuriteoga.

«Politsei püüab nüüd mehed kätte saada. Vajadusel hakkame neid otsima tagaotsimiskuulutuse abil lähipäevil, kui me neid muudmoodi üles ei leia,» lisas ta.

Helsingis aset leidnud taksosõidu ajal hankisid mehed omale kuritegudest pika loetelu. Politseinikud uurivad juhtunut kui vägivallatsemist, ebaseaduslikku ähvardamist, raha võltsimist, pettust ja vargust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles