Mulliveemasina ballooni plahvatus viis rootslanna haiglasse

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AGA vahetab ringi 425-grammised süsihappegaasi balloonid, mida kasutatakse kodustes mulliveemasinates.
AGA vahetab ringi 425-grammised süsihappegaasi balloonid, mida kasutatakse kodustes mulliveemasinates. Foto: AGA

Firma AGA teatas täna, et vahetab kogu Euroopas ringi kõik 425-grammised mulliveemasinate balloonid. Põhjuseks on Rootsis juhtunud tõsine õnnetus.

Rootsi väljaanne Aftonbladet kirjutas mõni aeg tagasi Anderstorpis juhtunud õnnetusest, milles sai kannatada üks naine. Naine viibis oma kodu köögis, kui mulliveemasina balloon plahvatas. Õnnetuse tõttu sai vigastada tema vaagnapiirkond ja ta vajas erakorralist operatsiooni.

Tänaseks on selge, et õnnetuse põhjuseks oli balloonile valesti monteeritud ventiil. Vältimaks õnnetuse kordumist, otsustas AGA kõik sarnased süsihappegaasi balloonid Euroopast tagasi kutsuda.

Firma Eesti esindus saatis täna samuti välja teate, milles «palub kõikidel klientidel, kellel on kodus kasutusel AGA märgistusega 425-grammised süsihappegaasi balloonid, tagastada need tasuta väljavahetamiseks lähimasse AGA teeninduspunkti või Euronicsi ja Plussmiinus kauplusesse.»

Samuti edastas Eesti esindus firma presidendi Jan Bäckvalli kommentaari, mille järgi ei pea ta Rootsis toimunud õnnetuse kordumist tõenäoliseks. Balloonid otsustati tagasi kutsuda erakorralise ettevaatusabinõuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles