Vabaerakonna ja IRLi saadikud esitavad Allar Jõksi kandidatuuri ka presidendivalimiste teise vooru

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendivalimiste esimene voor riigikogus.
Presidendivalimiste esimene voor riigikogus. Foto: Liis Treimann, Sander Ilvest, Jaanus Lensment

Vabaerakonna ning Isamaa ja ResPublica Liidu (IRL) saadikud otsustasid esitada Allar Jõksi kandidatuuri ka presidendivalimiste teise vooru.

«Pidasime presidendikandidaadiga pärast esimese vooru tugevat tulemust nõu ja kuna Allar Jõksil on tekkinud reaalne võimalus jõuda kolmandasse valimisvooru, siis oleme otsustanud esitada taas tema kandidatuuri Vabariigi Presidendi ametisse,» kinnitas Vabaerakonna fraktsiooni juht Andres Herkel.

IRLi fraktsiooni esimees Priit Sibul lisas, et IRLi ja Vabaerakonna saadikud on otsinud kandidaati, kellel oleks laiem toetus. «Tänane hääletus tõestas seda, et Allar Jõksi näol on kandidaat olemas ja me seame tema kandidatuuri loomulikult uuesti üles,» ütles Sibul.

Presidendikandidaat Allar Jõks pälvis täna presidendivalimiste esimeses voorus 25 rahvaesindaja toetuse.

Samuti otsustas Keskerakond homses valimistevoorus endiselt toetada Mailis Repsi. Keskerakonna juhatusse kuuluv Jüri Ratas ütles pärast erakonna juhatuse koosolekut Postimehele, et Mailis Reps on tugev presidendikandidaat ja erakond seab ta homme hommikul üles ning Repsi toetatakse ka keskpäeval toimuvas riigikogu teises voorus.

Teisest voorust pääseb homme pärastlõunal toimuvasse kolmandasse hääletusvooru edasi vaid kaks kõige rohkem hääli saanud kandidaati. Kõige tõenäolisemalt saab kolmandasse vooru Siim Kallas, keda on lubanud toetada nii Reformierakond kui SDE.

Teise edasipääseja koha eest võistlevad Mailis Reps ja Allar Jõks, kellest esimene sai täna 26 ja teine 25 häält. Oma tulemuse kindlustamiseks on Reps kas juba kohtunud või kohtub nii EKRE kui Vabaerakonna saadikutega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles