Läti minister USA asepresidendi kriitikast: maikuust pärinenud info on vananenud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA endine asepresident Joe Biden.
USA endine asepresident Joe Biden. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP

Eelmisel nädalal Lätit külastanud USA asepresident Joe Biden tegi märkusi Läti kohtusüsteemi kohta ning nimetas Läti võitlust korruptsiooni vastu vähetõhusaks, teisipäeval Läti televisioonis kõnelnud Läti justiitsminister Dzintars Rasnacs väitis, et USA asepresident oli kasutanud aegunud andmeid.

Ta tõi näiteks, et Valge Maja kodulehel olev info Lätti tehtud välisinvesteeringute kohta pärineb maikuust, kuigi vahepeal on toimunud positiivseid arenguid. Näiteks on viimasel ajal kasvanud investeeringud nii USA-st kui ka Euroopa Liidu riikidest. Samal ajal on vähenenud riigitaustata mitteresidentide investeeringud 1,7 miljardile eurole, vahendab BNS.

Küsimusele, kas Bidenil ei olnud Läti olukorra kohta piisavalt infot, vastas Rasnacs, et infot oli piisavalt, kuid see oli aegunud.

Joe Biden oli oma visiidi ajal öelnud, et Läti kohtusüsteem ja korruptsioon on suurimad takistused välisinvesteeringute saamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles