Uberi konkurent lükkas tagasi 6 miljardi dollari suuruse ülevõtupakkumise

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõidujagamisrakendus Lyft
Sõidujagamisrakendus Lyft Foto: MOHD FYROL/AFP

2012. aastal San Franciscos loodud sõidujagamisteenus Lyft lükkas hiljuti tagasi autotootja General Motorsi 6 miljardi dollari suuruse ülevõtupakkumise, kirjutab The Verge oma allikatele toetudes.

Aasta alguses Lyfti pool miljardit dollarit investeerinud General Motorsi hinnangul on sõidujagamisettevõtte väärtuseks vaid kuus miljardit dollarit. Uberi suurim kodumaine konkurent keeldus, kuna soovis müügist saada vähemalt 8-10 miljardit dollarit. Viimases rahastusvoorus hinnati Lyft umbes 5,5 miljardi dollari peale.

Sõidujagamisettevõte võib aga lähiajal siiski omanikku vahetada, erinevate tehnoloogiaväljaannete väitel on selle kosilaste nimekirjas ettevõtted nagu Apple, Google, Uber ja Didi Chuxing.

Portaali The Information andmetel põletab firma raha tempoga 50 miljonit dollarit kuus. Kuna Lyftil on kasutada umbes 1,4 miljardit vabu vahendeid, peaks ettevõte suutma end veel paar aastat vee peal hoida.

Lyfti kõneisik väitis Verge´ile, et idufirma ei otsi endale uut omanikku.

«Meie äri on tugevam kui eales varem ning me keskendume selle kasvatamisele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles