Tänavatantsuõpetaja Kätriin Kübar toob Pärnusse vogue’i

Veste Roosaar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavatantsuõpetaja Kätriin Kübar toob Pärnusse  uue tantsustiili.
Tänavatantsuõpetaja Kätriin Kübar toob Pärnusse uue tantsustiili. Foto: Erakogu

Uuel hooajal võtab tänavatantsu õpetamise Pärnus üle JJ-Street tantsukooli treener Kätriin Kübar, kes tuleb suvepealinna oma lemmikstiiliga vogue, kuid jätkab ka hiphopi ja house’i õpetamist.

Septembris toimuvad üle Eesti tantsukooli JJ-Street näidistrennid, Pärnusse jõuavad nad 6. ja 8. septembril.  

Kübar ütleb, et tema plaanides on alustada tänavatantsu õpetamist nullist ja pöörata Pärnu tantsumaastik pea peale. "Minu eesmärk on kvaliteet," selgitab Kübar. "Tahan tantsijad maksimaalselt tugevaks treenida, et nendega Koolitantsule minna ja näidata, mis puust me oleme. Tulen Pärnusse uue stiiliga, see on vogue, mida Pärnus teistes tantsukoolides ei õpetata." Koolitantsul on Kübar osalenud neli aastat ja tulnud igal aastal koju teise või kolmanda kohaga.

Kübar tegutseb tantsutrupis JJ-Street Crew ja on Eestist ainsana House of Ninja liige. See on rahvusvaheline tantsijate rühmitus, mis astub üles moelavadel, lööb kaasa muusikatööstuses ja visuaalmaterjalidel ning mille tuntuimad liikmed on Javier Ninja, Archie Burnett ja Benny Ninja. House of Ninja liikmed on esinenud koos Madonnaga Super Bowlil ja H&M x Balmaini reklaamis.

Balleti ja iluvõimlemisegagi tegelnud Kübar on viimased kaheksa aastat pühendunud tänavatantsule. Nimekaid õpetajaid on tal palju. Mullu käis Kübar koos JJ-Street Crew’ga New Yorgis end koolitamas ja võistles edukalt võistlusel House Dance International vogue’i kategoorias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles