Koolivaheaegade muutus reisimist suuresti ei mõjuta

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkus perega
Puhkus perega Foto: SCANPIX

Eesti koolid lähevad varsti üle viiele vaheajale, mis mõningal määral muudab kindlasti ka perede reisiharjumusi.

«Täna ei ole veel teada, milliseid muudatusi see reisipakkumistesse toob - lennupiletite ja majutuse hinnad sõltuvad nõudlusest konkreetsel ajaperioodil,» selgitas tekkinud olukorda Estraveli pressiesindaja Janika Ritson

Koolivaheajad on alati olnud populaarsed perioodid perega reisimiseks, mistõttu on nõudlus alati ka suurem ja hind on samuti sellele vastav. « Suurema valiku ja soodsama hinna saamiseks soovitame koolivaheaja reisid pikal (isegi kuni pool aastat) ette broneerida,» jagas Ritson näpunäiteid.

Paljudes teistes Euroopa riikides kehtib samuti viie vaheajaga süsteem, mistõttu on peresid üldiselt sel perioodil rohkem liikvel. Seega, kui vähegi võimalik, tuleks oma reis planeerida mõnele muule ajale.

«Suuri muudatusi sihtkohtade ja reisivõimaluste valikusse arvatavasti ei kaasne, kuid ühe vaheaja lisandumine lisab peredele puhkusereiside planeerimisel paindlikkust. Mõned Eesti koolid on juba käesoleval õppeaastal viiele vaheajale üle läinud. Muudatustega kaasnevat mõju saame ilmselt hinnata alles järgmisel õppeaastal, kui kõik koolid on uue süsteemi vastu võtnud,» arvas Ritson.

Kuigi vaheajad muutuvad, siis mitte nii drastiliselt, et reisieelistused sellest suuresti muutuks. Veebruaris saab endiselt minna suusareisidele või talvistele päikesereisidele. Populaarseks jäävad endiselt Kanaari saared ja Dubai ning kindlasti ka Aasia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles