Pentus-Rosimannus: Kaljuranna kõrvalejätmine ei olnud õige (3)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand.
Marina Kaljurand. Foto: Sander Ilvest

Reformierakonna juhatusse kuuluv riigikogu liige Keit Pentus-Rosimannus ei pea õigeks erakonna eilset otsust toetada 24. septembril kogunevas valimiskogus presidendikandidaadina Marina Kaljuranna asemel Siim Kallast.

Pentus-Rosimannus kirjutas Facebookis, et Reformierakonna juhatuse eilne maratonarutelu ei muutnud kuidagi tema veendumust, et välisminister Marina Kaljurand oleks Eestile hea president. «Arvan endiselt, et Marina Kaljurand oleks Eesti tulevikku silmas pidades parim president ja valimiskogus favoriit ja seda seisukohta erakonna juhatuses ka kaitsesin. Nagu tegi seda ka hulk erakonna juhatusse mittekuuluvaid fraktsioonikaaslasi,» märkis ta.

Pentus-Rosimannuse hinnangul ei olnud õige jätta kõrvale kandidaat, kellel on särav võime kõnetada, inspireerida ja liita erinevaid ühiskonnagruppe ning kes on korraga nii karismaatiline Eesti huvide eest seisja väljaspool Eestit kui ka õiguse ja õigluse eest seisja Eesti oma ühiskonnas. «Aga. Peaministri eilne toetus Siim Kallasele ja muu hulgas selgitus, et teiste erakondade hulgas puuduks Marina Kaljurannal valimiskogus toetus, veenis juhatust muus ja erakond asus toetama valimiskogus Siim Kallast,» nentis ta.

Tema sõnul tuleb selle otsuse taga seisjatele soovida ainult jõudu, sest kui ümberringi on keerukad ajad, peab presidendil olema lõpuks usaldus mitte üksnes eestlaste ja mitte üksnes eliidi hulgas. «See ei ole ju lõpuks miski mäng, mis käimas on – valime Eesti riigile jätkuvalt tegelikult ka parimat riigipead,» ütles ta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles