Koolist võiks saada pere teine kodu

Margus Lepik
, Valga maavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga maavanem Margus Lepik
Valga maavanem Margus Lepik Foto: Arvo Meeks

Valgamaa üldhariduskoolides asub tänavu koolipinki 3172 õpilast. Lisades kutseõppekeskuse õpilased, saame kokku enam kui 3600 koolilast ning lasteaialastega koos on teadmisjanuseid noori veel rohkem. Neid kõiki asub õpetama üle 600 õpetaja.

Usun, et kõik, nii õpilased kui õpetajad, asuvad kooliteele kindlal eesmärgil. Kes soovib saada targemaks, kes lihtsalt paremaks või anda endast parim. Loomulikult soovitakse näha sõpru ning kogeda nendega midagi toredat. Kooliteele – kas oma laste kõrval või kodust viibates – asuvad ka lastevanemad. Kõik te kokku moodustate ühise koolipere.

Koolimajast võiks saada pere teine kodu. Kooliuksest sisse astunud, peab õpilane ennast tundma turvaliselt ja teadma, et tema eest hoolitsetakse parimal viisil. Et see nii oleks, on vaja palju üksteisemõistmist ja teineteisega arvestamist. Me kõik soovime, et lapsed käiksid heas koolis, kuid mõistame head kooli erinevalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles