Kaja Kallas: sisemine või välimine ilu (1)

Kaja Kallas
, Euroopa Parlamendi liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Ilmselt on kõik kuulnud ja ehk isegi välismaal uhkusega nentinud, et lisaks meie tugevale digikuvandile on Eesti maailmas kuulus selle poolest, et meil on ilusad naised. Pidevalt Kesk-Euroopa ja Eesti vahel pendeldades olen aga hakanud mõtlema, kas me ehk välimust üle ei tähtsusta.

Suvel Eestis ringi sõites hakkab silma, et noored ilusad kahekümnendates naised on end ehtinud veel kuntsripsmete ja  -küüntega. Miks? Te olete ju niigi ilusad! Mujal Euroopas sellist pilti ei näe. Ma ei mäletagi, millal kohtasin kedagi, kellel oleks olnud tavalisel päeval kunstripsmed. Mujal kasutavad naised ka üldiselt vähem meiki kui meil. Millest see tuleb?

Olen tähele pannud, et ka ma ise käitun välimuse suhtes Eestis ja Belgias erinevalt. Belgias ei kasuta ma nädalavahetusel kunagi meiki ja tunnen end oma loomulikus olekus hästi, aga Eestis viibides ei kujuta ettegi, et läheksin üle hoovi poodi ilma meigita. Miks?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles