Molycorp Silmeti emafirma väljus pankrotist

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillamäel asuv haruldaste muldmetallide tootja NPM Silmet.
Sillamäel asuv haruldaste muldmetallide tootja NPM Silmet. Foto: SCANPIX

Sillamäe haruldaste muldmetallide tootja Molycorp Silmet emafirma Molycorp kinnitas 31. augustil 2016 reorganiseerimiskava ja ettevõte väljus pankrotiprotsessist.

Värskelt reorganiseeritud ettevõte, mis nüüd kannab nime Neo Performance Materials.

Endise Molycorpi lihtaktsiad tühistati ning need ei ole enam börsil kauplemiseks kättesaadavad. 

Tugevdatud kapitalistruktuuriga kavatseb Neo Performance Materials süvendada partnerlussuhteid klientidega, et edendada üha keerukamaks muutuvat tootearendust. 

«Täna tähistame uue ettevõtte algust,» ütles president ja tegevjuht on Geoff Bedford. «Uue brändi taga on tugev finantsbaas, mis võimaldab meil keskenduda tulemuslikkusele ja uuenduslikkusele. Meie suurim aktsionär on Oaktree Capital Management, kes jagab meie visiooni. Tahan väljendada erilist tänu meie klientidele ja töötajatele ümber maailma, kes on meid toetanud kogu ümberkorraldustele kulunud aja. Me oleme juba päris palju saavutanud koostöös oma klientidega uute rakenduste ja lahenduste turuletoomisega. Nüüd oleme me palju tugevamal positsioonil, et seda teekonda jätkata.»

Tegemist on globaalse ettevõttega, mille tootmine ja müük toimub kümnes riigis: Jaapanis, Hiinas, Tais, Eestis, Singapuris, Saksamaal, Suurbritannias, Kanadas, USAs ja Lõuna-Koreas. 

Molycorp Silmeti juhatuse esimees David O’Brock ütles Postimehele, et nime muutus seisab ees ka siinsel ettevõttel. Praegu on protsess käimas, aga O’Brock ei soostunus ütlema, mis ettevõtte uueks nimeks saab.

Neo Performance Materials on eraettevõte, mille peakontor asub Torontos (Kanada) ja kelle koosseisus on mitu tütarettevõtet, kes tegutsevad Kaimanisaartel asuva valdusfirma all. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles