Maaeluministri repliik ikalduskahjudele: tõepoolest, ilm teeb murelikuks (3)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Kruuse.
Urmas Kruuse. Foto: Eero Vabamägi

Tänane Postimees kirjutas, kuidas ilmataadi sellesuvised vingerpussid võivad põllumeeste saagile saatuslikuks saada. Maaeluministri sõnul on põhjust mureks küll, kuid kas ikalduskahjusid ka kuidagi põllumeestele kompenseeritakse, näeb alles siis, kui saagiaeg läbi saab.

«Tõepoolest, ilm teeb murelikuks,» tunnistas maaeluminister Urmas Kruuse vastuses Postimehele küsimuse peale, kas nii juunikuisest põuast kui hilisematest suurest vihmasadudest tingitud kahjusid ka riik plaanib kuidagi põllumeestele kompenseerida. 

Samas toonitas Kruuse, et ilmastik on üks neist tegureist, mis käib paratamatult põllumajandusliku tegevusega käsikäes ja seetõttu on praegu veel vara teha kokkuvõtteid ilmastiku mõjudest sellel hooajal. «Omalt poolt jälgime kindlasti olukorda tähelepanelikult ja kui saagiaeg on läbi, saab teha kokkuvõtteid ja otsustada, kas ja millist riigipoolset sekkumist on vaja,» kinnitas Kruuse. 

Postimees kirjutas täna, kuidas erinevad sellesuvised ilmastikuekstreemsused on oma mõju ka nende toodangule avaldanud. Kes jäi hiljaks lehemädaniku tõrjega või sattus liiga vihmarohkesse piirkonda, peab olulise osa saagist nüüd ära viskama. Mujal teevad muret nii varased öökülmad kui ka liigniiskus, mis võivad saada saatuslikuks saagikoristusel.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles