Chicagos jäid sajad autod lumevangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahajäetud autod Lake Shore Drive'il Chicagos.
Mahajäetud autod Lake Shore Drive'il Chicagos. Foto: SCANPIX

Viimase 50 aasta üks suurimaid lumetorme Ühendriikide kesk- ja idaosas jättis eile Chicago linnas lumevangi vähemalt 1000 autot.

Sajad inimesed pidid ööl vastu eilset Chicago kuulsaimal maanteel Lake Shore Drive'il veetma kuni 12 tundi oma sõidukites. Hommikuvalguses nägi maantee välja, nagu tipptund oleks ajas seisma jäänud – kolm sõidurada olid täis lumme mattunud sõidukeid, kirjutas AP.

Sahad vabastasid autode ümbrust lumest ja pukseerimisveokid tõmbasid nad seejärel ükshaaval välja. Üks liinibuss seisis tühjana, uksed pärani avatud. Maha oli jäetud ka mitu sõiduautot, mille kollased ohutuled plinkisid.

Autojuhid olid pahased, sest ei saanud aru, miks linnavõimud Chicago peamagistraali varem ei sulgenud või miks nad ei arvestanud võimalusega, et avariisse sattunud buss kogu liikluse seiskab.

Kohaliku aja järgi eile hilisõhtul oli lumevangis endiselt umbes 200 autot ning polnud selge, millal magistraal uuesti avatakse.

Linnavõimude sõnul jäi lumme kinni 900 autot, AP fotograaf luges aga sündmuskohal kokku vähemalt 1500 sõidukit.

Lumevangis olijatele saadeti appi üle 130 tuletõrjuja ja 100 politseiniku. Olude paranemist oodates sõid liiklejad tänulikult energiabatoone ja jõid kohvi, mida heategevustöötajad neile teepiiretest üle ronides kohale toimetasid, kirjeldas AP olukorda.

Chicagos oli eile keskpäevaks maha sadanud 53 sentimeetrit lund, mis on linna ajaloo suuruselt kolmas lumesadu. Esimest korda 12 aasta jooksul suleti seal koolid, paljud tänavad on muutunud läbimatuks.

Lumetorm ja jäävihm ulatus eile USAs Texasest kirderannikul asuva Maine'ini. Louisianat ja Mississippit tabasid äikesetormid ja tornaadod. Eriolukord kuulutati välja Illinoisis, Indianas, Missouris ja Oklahomas.

USAs jäi eile ära üle 6300 lennu ehk viiendik kõigist reisilendudest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles