Simson Postimehe päevaintervjuus: Keskerakonnas on usalduskriis (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna riigikogu fraktsiooni esimees Kadri Simson ütles Postimehe päevaintervjuus, et erakonnas on endise peasekretäri Priit Toobali garantiikirjade väljailmumise järel usalduskriis.

«Praegu on usalduskriis, selliseid otsuseid sellises mahus ei tehta salaja,» ütles Simson Postimehe otsestuudios pea 700 000 euro väärtuses antud garantiikirju kommenteerides.

Tema sõnul on erakonna põhikirja jäänud auk, et ühel juhatuse liikmel on üldse võimalik teiste teadmata erakonnale nii suures mahus kohustusi võtta. Lisaks tuleb tema sõnul muuta põhikirja, et peasekretär ei saaks olla enam samaaegselt juhatuse liige.

Erakorralise kongressi kokkukutsumist ei pidanud Simson samas tõenäoliseks, öeldes, et seda on väga keeruline teha. Keskerakonna põhikirja kohaselt on erakorralise kongressi kokkukutsumiseks vaja kas partei volikogu otsust või vähemalt kolmandiku erakonna liikmete taotlust.

Simsoni sõnul otsustas Keskerakonna eile erakorraliselt kogunenud juhatus tellida garantiikirjade kohta juriidilise ekspertiisi, mille tulemustest olenevalt tehakse edasised otsused. Tema sõnul peab analüüs selgitama, kas garantiikirjad on üldse kehtivad. Esimese vahekokkuvõtte saab juhatus kahe nädala pärast.

Simsoni sõnul vajab erakond kindlust, et välja ei ilmu ka kolmandat, neljandat ja viiendat paberit, millest juhatus midagi ei tea.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles