Marko Pomerants: Pomerantsi eelnõu väär tõlgendus (1)

Marko Pomerants
, keskkonnaminister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pomerants.
Marko Pomerants. Foto: Stanislav Moshkov / Den za Dnjom

Postimehes eelmisel nädalal ilmunud artikli «Pomerantsi eelnõu tõstab hüppeliselt maamaksu» (PM 10.09) pealkiri on eksitav ja järeldused vildakad, kirjutab keskkonnaminister Marko Pomerants (IRL).

Maa korraline hindamine on temaatika, mis puudutab igaüht, kel mõni maatükk omandis või kasutada, sest praegu kehtiva süsteem järgi on maa hindamine ja maamaks omavahel seotud. Viimane hindamine viidi läbi 2001. aastal ja see tähendab, et ei riigil ega eraomanikel ei ole ülevaadet oma maa hinnast. Lahenduste leidmiseks oleme algatanud seaduseelnõu väljatöötamiskavatsuse arutelu.

Maa korralist hindamist on Eestis läbi viidud kolmel korral: 1993., 1996. ja 2001. aastal. Praegune seadus ei takista uut hindamist, kuid viimase hindamise toimumine 15 aastat tagasi näitab selgelt, et riik ei täida perioodilisuse tingimust. Kuna maa turuväärtus on 15 aastaga oluliselt muutunud, on selge, et praeguseks on eelmise maa korralise hindamise tulemused vananenud, ning tulemuste kasutamine on piiratud ja tekitab ebaõiglust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles