Bussijuhid jõudsid bussifirmadega kompromissini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buss
Buss Foto: Erik Prozes

Esmaspäeval toimunud Transpordi Ametiühingu ja Autoettevõtete Liidu kohtumisel jõudsid pooled omavahel kompromissini, täpsema info lepingutingimuste kohta avalikustavad pooled järgmisel nädalal.

«Kohtumine on läbi, me jõudsime täna kompromissile. Eelkokkulepe kolmeaastase lepingu peale on sõlmitud ja puhkusepäevad säilivad,» ütles Transpordi Ametiühingu bussijuhtide sektsiooni koordinaator Aare Kübarsepp BNS-ile.

«Muus osas on kompromissi koht kuutasus, aga meil on kokkulepe, et enne lepingu allkirjastamist me seda välja ei ütle, » sõnas Kübarsepp.

«Kolmeaastane leping, igal aastal tõuseb umbes selles suurusjärgus millest on varem juttu olnud, aga seal on väike korrektsioon, » lisas ta.

Transpordi Ametiühing nõudis augustis bussijuhtide miinimumtöötasuks 900 eurot kuus ja 4 eurot tunnis.

«See leping muutub kohustuslikuks kõikidele bussiettevõtetele ja bussijuhtidele, täna on lahtised veel ettevõtete lepingud, » märkis Kübarsepp.

24. augustil kirjutas BNS, et kui pooled kokkulepet ei saavuta, on peagi oodata bussijuhtide streike. «Kui seal nüüd ei peaks õnnestuma, siis me ei ole nõus lihtsalt niisama istuma ja diskuteerimas käima, vaid hakkame otse ettevõtetes [palgatõusu] nõudma. Mis võib siis kaasa tuua hoiatusstreigid, » ütles Kübarsepp siis BNS-ile

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles