Galerii: reservväelased tuletavad Ämaris meelde ajateenistuses õpitut

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algas Ämaris õhuväelaste kahenädalane reservõppekogunemine, kus ligi seitsekümmend reservväelast tuletavad meelde ajateenistuses õpitut ning harjutavad sõjaaja üksuste tegevust.

Lennubaasi ülema kolonelleitnant Ülar Lõhmuse sõnul on reservõppekogunemised ühiskonna küpsuseksamiks, sest reservarmee puhul näitab reservväelaste aktiivsus ja tööandjate suhtumine ka kodanike kaitsetahet, teatas kaitseväe peastaap.

«Seetõttu on mul väga hea meel nii meie reservväelaste aktiivsuse kui nende tööandjate mõistva suhtumise üle,» ütles kolonelleitnant Ülar Lõhmus.

Reservõppekogunemisel tuletatakse meelde nii üksikvõitleja oskusi kui harjutatakse tegutsemist kuni kompaniisuuruse allüksuse koosseisus.

Enamus baasikaitsega seotud harjutusi viiakse läbi Ämari lennubaasi territooriumil ning kaitseväe Kikepera harjutusväljal Pärnumaal, 14. kuni 17. septembrini harjutatakse Padise, Vasalemma ja Keila valdade territooriumil tegutsemist kaitse-, ründe- ja viivituslahingus.

Õppusel kasutatakse paukpadruneid ja muid imitatsioonivahendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles