Maaomanikud kardavad, et riik võib kinnistu vägisi käest ära võtta (8)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raplamaal asuva Nõmmepere aiandustalu perenaine Rut Kaeval pelgab, et tema põlde poolitama hakkava Rail Balticu raudtee ehitamise korral pakutav kompensatsioon ei kata tema kulu ja investeeringuid.
Raplamaal asuva Nõmmepere aiandustalu perenaine Rut Kaeval pelgab, et tema põlde poolitama hakkava Rail Balticu raudtee ehitamise korral pakutav kompensatsioon ei kata tema kulu ja investeeringuid. Foto: Sander Ilvest

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi plaan muuta muu hulgas Rail Balticu rajamise nimel sundvõõrandamise seadust on teinud paljud maaomanikud ärevaks, sest nad pelgavad olukorda, kus riik saab juba enne võimalike kohtuvaidluste lõppu ja võõrandamistasude väljamaksmist maa üle võtta ning seal tegevust alustada.

«Mõistust, ainult kainet mõistust,» soovib Raplamaal Rapla vallas asuva Nõmmepere aiandustalu perenaine Rut Kaeval, kes tunneb nördimust, et keegi pole lahenduste otsimiseks ja arutelu pidamiseks temaga ühendust võtnud. «Ma saan aru, et see (kavandatav eelnõu – toim) on järjekordne katse oma tahtmist jõuga peale suruda, ja kindlasti ei arva ma sellest hästi.»

Tema hinnangul on maaomanike hulgas üsna palju inimesi, kellel oleks häid nõuandeid jagada, aga seni seda võimalust pakutud ei ole. Viimane koosolek toimus kolm-neli aastat tagasi ning pärast seda on olnud täielik vaikus.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles