Clinton: kübersissetungid tekitavad tõsiseid küsimusi Venemaa võimaliku sekkumise osas meie valimisprotsessi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton.
Hillary Clinton. Foto: SCANPIX

Ühendriikide demokraatide presidendikandidaat Hillary Clinton väljendas eile tõsist muret seoses võimalusega, et Venemaa sekkub USA valimistesse küberrünnakutega Demokraatliku Partei vastu.

«Juulis ilmsiks tulnud kübersissetungid tõstatavad tõsiseid küsimusi Venemaa võimaliku sekkumise osas meie valimisprotsessi,» ütles Clinton ajakirjanikele kampaanialennu ajal.

Clinton ei kasutanud väljendit kübersõda, kuid kirjeldas Venemaa oletatavat sekkumist ohuna rivaalitseva välisvõimu poolt.

«See, et meie luureasjatundjad uurivad asja ja teevad seda äärmise tõsidusega, tõstatab küsimusi Venemaa võimalikust sekkumisest meie valimisprotsessi,» lausus Clinton.

Clinton ei jätnud ühtlasi süüdistamata oma vabariiklasest rivaali Donald Trumpi, kes ärgitas Venemaad tema järele luurama.

«Kunagi varem pole välisjõud sekkunud meie valimisprotsessi ja meil pole olnud kandidaati, kes ärgitaks Venemaad veel rohkem häkkima,» jätkas Clinton.

Venemaa on kõik süüdistused küberrünnakutega seoses tagasi lükanud.

President Vladimir Putin ütles esmaspäeval, et Venemaa arvestab täiemõõdulise suhete taastamisega Ühendriikidega.

«Me oleme selle poolt, et taastada täielikult suhted USAga,» vastas Putin juhtivate tööstusriikide ühenduse G20 lõpppressikonverentsil Interfaxi küsimusele.

«Täiemõõduline suhete taastamine, sealhulgas USAga, kes on meie jaoks vaieldamatult väga tähtis partner, tuleb,» oli president kindel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles