Bayer tegi vastuolulise kuulsusega Monsantole juba kolmanda ostupakkumise

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monsanto vastane protest.
Monsanto vastane protest. Foto: ROBYN BECK/AFP

Saksamaa keemiakontsern Bayer tegi USA agrokeemiaettevõttele Monsanto uue, 56 miljardi dollari suuruse ostupakkumise, kirjutab Bloomberg.

Tegu on juba kolmanda müügiettepanekuga, mille Bayer on Monsantole tänavu edastanud. Kui mais pakkus Bayer Monsantole iga aktsia eest 122 dollarit, siis juulis tõsteti see 125 dollari peale. Monsanto lükkas mõlemad pakkumised tagasi. Praeguse, järjekorras juba kolmanda pakkumise suuruseks on 127 dollarit aktsia kohta, mis tähendab, et Bayer hindab Monsanto väärtuseks võlgu arvestamata 56 miljardit dollarit. Mõnede Bloombergi küsitletud analüütikute hinnangul on ka kolmas pakkumine aga selgelt liiga madal ning Monsanto võiks müügiga nõustuda umbes 135 dollari suuruse aktsiahinna juures.

Monsanto aktsiahinnaks oli reedese kauplemispäeva lõpuks 107,44 dollarit, mis teeb ettevõtte turuväärtuseks 47,25 miljardit dollarit. Eile oli NYSE börs pühade tõttu suletud.

1901. aastal asutatud Monsanto on üks maailma suurimaid herbitsiidide ja geenmuundatud seemnete tootjaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles