Järgmine suur põrumine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui 1959. aasta “Ben-Hur” pakkus vaatemängu, mida keegi varem polnud näinud, siis 2016. aasta film pakub vaatemängu, mida kõik on varem juba näinud.
Kui 1959. aasta “Ben-Hur” pakkus vaatemängu, mida keegi varem polnud näinud, siis 2016. aasta film pakub vaatemängu, mida kõik on varem juba näinud. Foto: promo

Suure-eelarveliste põrumistega silma paistnud kinosuve lõpetab paslikult järjekordne suure-eelarveline põrumine.

Tänapäeval on Hollywoodi filmistuudiod kohati liiga ametis olemasoleva intellektuaalse omandi ekspluateerimisega, sest paberi peal tõotab juba sisse töötatud publikuga materjali kasutamine korralikku kasumit. Ilmselt seetõttu jõuab pea igal nädalal suurtele ekraanidele mõni linateos, mis põhineb mõnel koomiksil, raamatul, arvutimängul või teleseriaalil või on juba mõne tehtud filmi järg, eellugu või uusversioon.

Loomulikult ei saa neid kõiki saata edu. Põhjusi, miks üks või teine linateos läbi kukub, on palju, kuid enamasti taandub kõik kvaliteedile. Kui film on jama, ei taha seda keegi näha. Kuna ajalooline seiklusfilm “Ben-Hur” pole paari nädalaga suutnud endast märki maha jätta, võib igaüks selle taseme kohta järeldusi teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles