Vana Kiltsi jaam kaugeid aegu teab …

, Väike-Maarja muuseumi juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiltsi raudteejaam kujunes aastatega aleviku jaoks oluliseks tuiksooneks, samuti oli see jaam väga oluline Väike-Maarja rahva jaoks.
Kiltsi raudteejaam kujunes aastatega aleviku jaoks oluliseks tuiksooneks, samuti oli see jaam väga oluline Väike-Maarja rahva jaoks. Foto: Väike-Maarja muuseum

140 aastat tagasi – 1876 – vana kalendri järgi 21. augustil toimus esimene täispikk rongisõit uuel raudteel Tallinnast Tartusse. Kiltsi oli nüüdsest kindlalt kaardil.

Tapa ja Tartu vahel peatus rong Kiltsi, Rakke, Vägeva, Jõgeva ja Tabivere jaamas, rongisõit kestnud neli ja pool tundi. 1876. ja 1877. aastal võtnud Tallinnast Tartusse jõudmine aega umbkaudu seitse ja pool tundi. 

Riiklik komisjon vaatas 25. juulil 1877 raudtee ametlikult üle ja võttis vastu, nii et ametlik liiklus Tapa–Tartu raudteeliinil algas 11. augustil 1877.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles