Video: Miss America tiitlile kandideerib esmakordselt seksuaalvähemuse esindaja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erin O'Flaherty
Erin O'Flaherty Foto: SCANPIX

USA-s kandideerib sel nädalalõpul toimuval iludusvõistlusel Miss America tiitlile esmakordselt seksuaalvähemuse esindaja.

23-aastane Erin O´Flaherty esindab Missouri osariiki, kus ta sai esimese lesbina juunis Miss Missouriks, edastab Reuters.

«Loodan, et minu osalemine iludusvõistlusel annab seksuaalvähemusse kuulujatele tuge. Ma ei ole kunagi oma seksuaalset suundumust varjanud, kuulun lesbide, homoseksuaalide, biseksuaalide ja transseksuaalide kogukonda,» teatas ameeriklanna.

Iga Miss Ameerika finaalis osaleja peab valima teema, mis on talle südamelähedane ja mida ta tahab võistlusel tutvustada. O´Flaherty sõnul on tänapäeva maailmas diskrimineerimise ja kiusamise tõttu palju enesetappe ning talle on südamelähedane enesetappude ennetamise teema.

Miss Ameerika ühe korraldaja Josh Randle`i teatel osalevad sel võistlusel kõige paremad, ilusamad ja intelligentsemad naised ning nad on kõikide nende üle uhked.

Miss America iludusvõistlust on korraldatud alates 1921. aastast. Selle aasta võistlus leiab 11. septembril aset Atlantic Citys ja teemapalaks on kogu maailmas tuntud «There She Is». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles