Teatrisse minnakse vaatama konkreetset lugu

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonia teater, Tallinn, 27.03.2015
Eesti Teatriliidu teatripreemiate üleandmine.
FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
Estonia teater, Tallinn, 27.03.2015 Eesti Teatriliidu teatripreemiate üleandmine. FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Äsja esitletud uuring «Teatri positsioon ja roll ühiskonnas» kinnitab, et teatrit peavad üheks olulisemaks osaks Eesti kultuurist ka need, kes ise kuigi sageli või üldse teatrisse ei jõuagi.

Eesti Teatriagentuuri 2015. aasta statistika näitab, et eelmisel aastal tehti Eesti etendusasutustesse kokku 1 146 564 külastust. Eesti statistikaameti andmetel on 2015. aastal teatrietendusi vähemalt ühel korral külastanud 44,5 protsenti elanikkonnast. Eile Tartus esitletud uuringu «Teatri positsioon ja roll ühiskonnas» tulemuste põhjal on neid, kes on külastanud teatrietendusi vähemalt korra viimase aasta jooksul, aga lausa 57 protsenti. Vähem kui kord aastas käib teatris 22 protsenti ja üldse ei käi 21 protsenti küsitletutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles