Urmas Saard: Suur-Pärnu ilma Sindita?

Urmas Saard
, sintlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindis käib elu presidendi kella järgi.
Sindis käib elu presidendi kella järgi. Foto: Urmas Luik

Olen mitmendat põlve pärnakas, nüüd üheksandat aastat Sindi kodanik. Võib-olla valdaks mind päris hea enesetunne, ärgates ühel päeval teadmisega, et olen ilma elukohta vahetamata jälle Pärnu kodanik. Siis juba lausa Suur-Pärnus. Ei ole siiani oma sünnilinnast võõrdunud ja Pärnu edu läheb mulle endiselt palju korda. Kuid iga aastaga erutab järjest enam Sindi käekäikki. Kui Sindil läheb milleski hästi ja seda märgatakse väljaspool maakonda, erutun heast meelest nagu iga teinegi põline sintlane.

Pärnuga võinuks rääkida

Pikemat aega kummitab mind nagu paljusid teisi sintlasi küsimus Pärnuga liitumise mõjust tavakodanikule. Kas midagi muutub paremaks, halvemaks või jääb kõik endistviisi? Kas liituda või jääda iseseisvaks? Viimasena mainitud teemal on valitsus oma seisukoha juba kujundanud ja riigikogu otsust pitseriga kinnitanud. Kolmele eelnevale küsimusele võib vastata üksnes ennustuste tasandil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles