Haapsalus illegaalidega luksuselamut ehitanud ehitusfirma ei tea mustast tööjõust midagi

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luksuskortereid Sadama tänaval ehitasid illegaalid.
Luksuskortereid Sadama tänaval ehitasid illegaalid. Foto: Arvo Tarmula

Politsei ja MTA tuvastasid eelmisel neljapäeval Haapsalus Sadama 28 objektilt 11 kehtiva tööviisata ukrainlast, peale nende tegi veel neli meest tööd mustalt, kirjutas Lääne Elu laupäeval. Ehitusfirma AS Restor juhatuse liige Arsi Kook ütles, et ei oska ilmunud loole Sadama tänava luksuselamut ehitavaist illegaalidest midagi lisada.

Politsei avastas koos maksu- ja tolliametiga, et Veiko Tishlerile ja Aarto Eiprele kuuluva elamu ehitusel kasutati ukrainlasi, kel puudus Eestis töötamiseks luba.

«Mul puudub igasugune info asja kohta. Meile ei ole selle reidi kohta tulnud ühtegi kirja ei politseilt ega maksuametilt, nii et ma ei saa parimagi tahtmise juures midagi juba ilmunud loole lisada,» ütles Kook Lääne Elule.

Alltöövõtjast ettevõtte nime ei soostunud Kook ütlema, väites, et neid on objektil mitu ja ta pole kindel, millisest täpselt jutt käib, küll aga oli tal vestlus objektijuhiga ning viimaselt pärineb info, et alltöövõtjale pakuti renditööjõudu vahendava firma kaudu töötajaid ja lubati, et esialgu puudulikud paberid tehakse korda.

Loe pikemalt Lääne Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles