Tesla sai Deutsche Bankiga 300 miljoni dollari suurusele krediidikokkuleppele

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla elektriauto.
Tesla elektriauto. Foto: SANDER ILVEST/

Elektriautode tootja Tesla Motors teatas eile, et sõlmis Saksamaa suurpangaga Deutsche Bank kuni 300 miljoni dollarini ulatuva krediidikokkuleppe, millega hakatakse rahastama ettevõtte autode liisinguprogrammi, kirjutab Reuters.

Tesla Motorsil on vabu vahendeid ka hädasti vaja. Esimesel poolaastal suutis ettevõte põletada 600 miljonit dollarit ning suurte investeeringute tõttu ollakse sattumas selgesse rahanappusesse. Ehitamisel on hiiglaslik akutehas Nevada osariigis, ette valmistatakse uue mudeli Model 3 suurtootmist ning lisaks plaanib ettevõte 2,6 miljardi dollariga üles osta hiiglasliku võlaga päikesepaneelide tootja Solarcity.

Teise kvartali lõpus oli Teslal majandusaruande järgi 3,25 miljardi dollari väärtuses vabu vahendeid, kuid tänaseks on see summa Reutersi andmetel vähenenud laenumaksete tõttu vähemalt 700 miljoni dollari võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles