ÜRO kutsub kampaaniaga sallivusele põgenike suhtes (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud
Põgenikud Foto: SCANPIX

ÜRO pagulasamet käivitab Eestis teavituskampaania «Me oleme kõik inimesed», mille eesmärk on juhtida tähelepanu põgenike olukorrale üle maailma, ning kutsuda Eesti inimesi üles panema tähele, et põgenikud on tavalised inimesed, kes on sattunud keerulisse olukorda ning vajavad seetõttu abi.

Detsembrini vältav kampaania kutsub üles valitsusjuhte julgemalt tegutsema pagulaste olukorra parandamisel.

ÜRO pagulasameti konsultandi Eestis Eero Jansoni sõnul on pagulased samasugused inimesed nagu me kõik ning nad vajavad kohta, kus elada, saada haridust ja töötada.

«Pagulased on tavalised inimesed oma murede, rõõmude ja unistustega, ka neil on oma lood rääkida. Meilt küsivad nad vaid turvalist keskkonda, kus oma poolelijäänud elu edasi elada: tööle minna, lapsed kooli saata, oma unistused ellu viia,» rääkis Janson.

Praegu valitseb maailmas suurim põgenikekriis alates Teisest maailmasõjast – iga 113. inimene on pagulane, sisepõgenik või varjupaigataotleja ning ligi pooled kõikidest põgenikest on lapsed.

Emotsionaalne kampaaniavideo paneb mõtlema stereotüüpide üle, mis on ühiskonnas seoses põgenikega tekkinud, ja selle üle, kuivõrd on inimesed kaastundlikud ümberkaudsete suhtes, kui nad vajavad abi. Kampaaniat saab jälgida Facebookis.

ÜRO pagulasameti kampaania «Me oleme kõik inimesed» esimeses etapis kutsutakse Eesti inimesi üles ühinema globaalse petitsiooniga #WithRefugees , et koguda üle maailma kokku üle kahe miljoni allkirja pagulaste toetuseks, mis antakse riikide valitsusjuhtidele üle 19. septembril ÜRO peaassambleel New Yorgis.

Petitsioon on üleskutse riikide valitsustele tagada, et iga põgenikust laps saaks hariduse, et igal põgenikeperel oleks turvaline eluase ning et kõik põgenikud saaksid töötada, omandada uusi oskusi ja anda positiivse panuse ühiskonda. 

ÜRO pagulasamet UNHCR on asutatud 1950. aastal. Ameti eesmärk on kaitsta inimesi, kes on sunnitud hülgama kodu sõjategevuse või tagakiusamise tõttu ning tagada neile rahvusvaheline kaitse. UNHCR-il on 123 riigis 9700 töötajat, kes aitavad 34 miljonit inimest.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles