Oliver Nääs: arenguid Savisaare kriminaalasjas toimunud pole (3)

Kerstin Meresma
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar president Toomas Hendrik Ilvese vastuvõtul Kadrioru roosiaias Eesti taasisesisvumise 25. aastapäeval.
Edgar Savisaar president Toomas Hendrik Ilvese vastuvõtul Kadrioru roosiaias Eesti taasisesisvumise 25. aastapäeval. Foto: Liis Treimann

«Mina pole esitanud ka ühtegi täiendavat taotlust. Palusin augusti alguses juba lisaaega, mida mulle ei antud. Uusi arenguid minu teada ei ole,» sõnas ametist kõrvaldatud Tallinna linnapea Edgar Savisaare kaitsja, vandeadvokaat Oliver Nääs.

ERRile laekunud andmete kohaselt oli Savisaare ja ettevõtjatest kahtlustatavate kriminaalasjas süüdistatavate kaitsjatel võimalik uusi taotlusi esitada 5. septembrini. 

Tallinna linnapea ametist kõrvaldatud Savisaarele on esitatud kahtlustus neljas altkäemaksu võtmise episoodis, rahapesus ning Keskerakonnale suures ulatuses keelatud annetuste vastuvõtmises.

«Millal kriminaalasi kohtusse võiks jõuda, seda ma öelda ei oska. Sooviksin seda ka ise teada,» sõnas Nääs. «Kaheksanda augustini anti mulle aega taotluste esitamiseks, leiti, et kauem ei ole võimalik selle asjaga venitada, aga nüüd ei ole hoolimata sellest midagi toimunud,» lisas ta.

Riigiprokuratuurist lubati Postimehele Savisaare kriminaalasja puudutavat uut informatsiooni järgmise nädala alguses. 

Lisaks Savisaarele on kuriteokahtluse all Tallinna linnavolikogu esimees Kalev Kallo, ärimehed Aivar Tuulberg, Alexander Kofkin, Hillar Teder, Vello Kunman, Paavo Pettai ja ekspoliitik Villu Reiljan ning juriidilise isikuna MTÜ Eesti Keskerakond.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles