Olümpiavõitja meenutus: kohtusin kodu ukselävel ahistajaga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seitsmevõistluse maailmameister ja olümpiavõitja Carolina Klüft.
Seitsmevõistluse maailmameister ja olümpiavõitja Carolina Klüft. Foto: AFP / Scanpix

Rootsi kergejõustikutäht Carolina Klüft avalikustas värskes elulooraamatus, kuidas pidi seisma silmitsi ahistajaga. Klüfti jälitanud mees hoidis sportlast aasta aega hirmu all, lubades talle viga teha.

Korra sattus Klüft ähvardajaga ka silmitsi, sest mees suutis välja uurida Klüfti vanaema koduse aadressi, teades, et just seal peatub parajasti ka Klüft ise. Raamatus meenutab Klüft hetke, mil ta mehega kohtus. «Süda hakkas nii kõvasti taguma, et tundsin seda ka läbi riiete. Selgitasin talle, et pole sobilik mind ega minu pereliikmeid niimoodi jälitada,» kirjeldas rootslanna.

Ahistaja tõttu saatsid Klüfti suurvõistlustel pidevalt politseinikud. Lisaks võttis rootslanna perre valvekoera. Mehe viha ainus põhjus näis olevat see, et Klüft on kuulus sportlane. «Igal asjal on varjukülgi. Mina kogesin just sellist,» rääkis Klüft kodumaisele väljaandele Expressen.

Tänaseks 33-aastane Klüft tuli seitsmevõistluse olümpiavõitjaks 2004. aastal Ateenas peetud suvemängudel. Lisaks on tema auhinnakapis kolm järjestikust seitsmevõistluse MM-kulda ja kaks EM-kulda. Sisemaailmameistrivõistlustelt on Klüft võitnud kulla viievõistluses ja pronksi kaugushüppes, sise-EMilt aga seitsmevõistluses kaks kulda ja ühe pronksi. 2010. aastal tõmbas ta eeskätt vigastuste tõttu tippsportlase karjäärile joone alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles