Süürias hukkus õhulöögis islamistide komandör

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endise Al-Nusra Rinde võitlejad augustis Aleppo lähedal.
Endise Al-Nusra Rinde võitlejad augustis Aleppo lähedal. Foto: OMAR HAJ KADOUR/AFP

Süürias sai neljapäeval õhulöögis surma peamiselt islamistlikest rühmitustest koosneva mässuliste koalitsiooni Vallutusarmee üks juhtivliikmeid Abu Omar Sarakeb.

Rühmitus Fateh al-Shami Rinne teatas suhtlusvõrgustiku Twitter vahendusel, et Aleppo provintsis "sai märtriks nende komandör Abu Omar Sarakeb".

Fateh al-Shami Rinne on endine Al-Nusra Rinne, mis oli vähemalt varasemalt lojaalne terrorivõrgustikule Al-Qaeda.

Fateh al-Shami tugipunkte pommitavad nii Süüria režiimi õhujõud, Venemaa ja ka USA juhitud koalitsioon.

Kerry ja Lavrov arutavad reedel Genfis taaskord relvarahu Süüria valitsuse ja mõõdukate mässuliste vahel ning võimalikku USA-Vene sõjalist partnerlust äärmusrühmituste vastu.

USA president Barack Obama ütles pühapäeval Hiinas, et Washington ei ole kindel, kas lepe Venemaaga vägivalla piiramiseks Süürias õnnestub, kuid kavatseb siiski selle poole püüelda.

Washingtonil ja Moskval on "sügavad erimeelsused" selle suhtes, mida on vaja Süüria kodusõja lõpetamiseks ning milliste opositsioonirühmituste vastu tuleb sõjalisi operatsioone korraldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles