Üle pika aja nägid ilmavalgust kolmikud

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli kliinikumis pea kümme aastat tagasi sündinud kolmikud.
Tartu Ülikooli kliinikumis pea kümme aastat tagasi sündinud kolmikud. Foto: Sille Annuk

Kolmikute sünd on harv nähtus nii lapsevanemate kui ka sünnitusmaja jaoks, kuid tänavune august tõi Pelgulinna sünnitusmajja siiski ka kolmekordse rõõmu.

Enne käesoleva aasta augustit sündisid kolmikud Pelgulinna sünnitusmajas viimati 2012. aastal ehk neli aastat tagasi. Aastal 2011 sündis kolmikuid samas haiglas ühel korral ning aastal 2010 lausa kahel korral.

Sünnitusosakonna ämmaemandusjuht Liis Jõgis märkis, et mitmikud on lapsevanematele tõeline väljakutse, aga ka tohutu rõõm. «Kuid mitmikud ei ole kingituseks mitte üksnes oma vanematele ja vanavanematele, vaid ka üksteisele – juba enne ilmale tulemist on neil olemas parimad sõbrad ja mängukaaslased,» tähendas ta. 

Kokku sündis Pelgulinna sünnitusmajas augustikuu jooksul 322 värsket ilmakodanikku. Poisslapsi oli nende seas 160 ning tüdrukuid 162. Kaksikuid tuli möödunud kuul ilmale kaks paari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles