Video: USA libertaarist presidendikandidaat ei teadnud, mis on Aleppo

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gary Johnson
Gary Johnson Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide Libertaarse partei presidendikandidaat Gary Johnson jättis endast intervjuul halva mulje, kuna ei osanud vastata küsimusele,  mis puudutas Aleppot.

Sel nädalal toimus New Yorgis lennundus- ja kosmosemuuseumis telekanali NBC korraldatud USA presidendikandidaatide teleesinemine Commander-In-Chief Forum, kus nii vabariiklane Donald Trump kui demokraat Hillary Clinton pidid vastama riigikaitset puudutavatele küsimustele. Trump teatas seal, et USA pragune president Barack Obama on halvem juht kui Venemaa president Vladimir Putin ning Hillary Clinton pidi jälle selgitama oma e-kirjade  lekkeskandaali tagamaid.

CNNi teatel ei läinud paremini ka Libertaarse partei presidendikandidaadil Gary Johnsonil, kellelt eile küsis MSNBC hommmikusaate «Morning Joe» juht Mike Barnicle samuti julgeolekut puudutavaid küsimusi.

Esimene küsimus oli Aleppo kohta ja Gary Johnson ei osanud sellel vastata. Aleppo on Süüria üks suurlinnadest, kus Süüria kodusõja käigus on toimunud mitmed suured lahingud ning sealt on enamik elanikke põgenenud.

«Mida sa presidendiks saades teeksid Aleppoga?» küsis saatejuht ning Johnson küsis vastu, et millega. Barnicle omakorda kordas, et Aleppoga. Siis oli Johnson paar sekundit vait ja küsis: «Mis on Aleppo?»

Saatejuht ei uskunud, et Johnson  ei tea, mis on Aleppo ja arvas, et presidendikandidaat teeb nalja. Johnson omakorda vastas siis, et ta tõesti ei tea, mis on Aleppo.

Barnicle selgitas talle kannatlikult, et Aleppo on linna Süürias, seal toimuvad lahingud ja see on põgenikekriisi kolle.

Kadidaat omakorda sõnas siis, et sai aru ning ta ei pea Süürias toimuvat probleemiks.

Teine saatejuht Joe Scarborough aga jätkas Johnsoni «pommitamist» Aleppo teemaga küsidest, et kas kandidaadi jaoks on välispoliitika nii tähtsusetu, et ta ei pea teadma Süüria ega Aleppo kohta mitte midagi.

«Leian, et USA peaks Süüria küsimuses tegema koostööd Venemaaga, et see sõda lõpetada diplomaatilisel viisil. Toetame Vaba Süüria Armeed, mis on seotud nii islamistide kui kurdidega ja selle tõttu on Süürias paras segadus,» teatas libertaar.

Endisest New Mexico kubernerist sai mais USA Libertaarse partei presidendikandidaat, olles samas vabariiklaste ja demokraatide pikaajalise «duelli» lõhkujaks.

Johnsoni partei teatas eile, et kandidaadil läks lihtsalt «pea tühjaks», kui temalt küsiti Aleppo kohta.

«Kas ma peaksin teadma kõiki Süüria linnu? Ei. Kas ma oleksin pidanud teadma Aleppot? Jah. Saan ma Süüria kriisist aru? Jah,» teatas Johnson.

Johnson oli libertaaride presidendikandidaat ka 2012. aastal ja siis sai ta ühe protsendi häältest. Sel aastal loodab Libertaarne partei, et neil läheb presidendivalimistel paremini.

1971. aastal asutatud Libertaarse partei eesmärgiks on kaitsta isikuvabadusi, nad pooldavad eraisikute relvakandmisõigust ja nõrkade narkootikumide tarbimise legaliseerimist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles