Purjelaua slaalomi võistlussarja kolmas etapp peeti Pirital

, Eesti Jahtklubide Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Kaju
John Kaju Foto: Raul Harro

Purjelaua slaalomi võistlussarja kolmas etapp peeti 15-20 sõlme tugevuse läänetuulega Pirital. Eesti meistrivõistluste arvestuses osales 24 võistlejat ja harrastajate Fun slaalomis 12 surfarit.

Võistlustingimused olid kogu võistluspäeva jooksul väga soodsad. Päike paistis ja vesi oli suviselt soe. Tuul puhus stabiilse suuna ning tugevusega ja laine oli slaalomi tiitlivõistluste vääriliselt kõrge. Peeti seitse pikka võistlussõitu, mis päeva läbisõiduks tegi võistlejale ca 90 km.

Eesti MV kolmanda etapi võitis John Kaju (Saaremaa Surfiklubi). Head kiirust ja vastupidavust näitas Erno Kaasik (Team Extreme), tulemuseks teine koht. Kolmandaks tuli Timo Runge (Team Mahe), kes ühe punktiga edestas Peeter Kaske (Team Extreme).

Eesti MV naiste arvestuses võitis etapi Õnnela Urb (Eru Surf Team). Teise koha saavutas Helle Väin (Team Tahe) ja komandaks tuli Triin Toming (Eru Surf Team).

Master vanusearvestuse võitis Erno Kaasik. Järgnesid Timo Runge ja Urmas Niine (Team Mahe). Grand Master vanusearvestuses võitis etapi Ivar Ots (Hang Loose) Raoul Burmanni (Surfhouse) ja Toomas Kasenurme (Pärnu Surfiklubi) ees. Noorte U20 arvestuses saavutas esikoha Marcus Pertelson (TPLK). Teiseks tuli Tristen Erik Kivi (Saaremaa Surfiklubi), kes koolipäeva tõttu liitus võistlusega poole pealt.

Eesti MV 3. etapi tulemused

Eesti MV sarjas on kokku peetud 22 võistlussõitu. Kolme etapivõiduga juhib kindlalt John Kaju. Teist positsiooni hoiab Erno Kaasik ja kolmas on hetkel Roland Mik (Surfhouse), kuid vaid 0,6 punkti kaugusel on neljas Timo Runge. Naiste liidrina jätkab Brigita Viilop ja parim noor on Tristen Erik Kivi.

Eesti MV sarja koondtulemused (3 etappi)

Harrastajate ehk Fun slaalomi kolmanda etapi parimate punktisummad jäid viiki. Esikoha saavutas Meelis Uustalu (Gun Sails Team), määravaks sai parem mahaarvamisele kuuluv sõit. Teise koha saavutas noor Marcus Pertelson (TPLK). Kolmandaks tuli Otto Schneider (Hang Loose), kes vaid 0,3 punktiga edestas valitsevat talisurfi kiirussõidu maailmameistrit Tõnis Salongi.

Fun slaalomi naiste järjestus oli sama mis Eesti MV arvestuses. Võitis Õnnela Urb, teine oli Helle Väin ja kolmas Triin Toming. Master vanusearvestuse võitis Meelis Uustalu, järgnesid Otto Schneider ja Tõnis Salong. Parim Grand Master oli Alar Vettik Helle Väina ja Koit Tederi ees. Parim noor oli Marcus Pertelson.

Fun slaalom 3. etapi tulemused

Fun slaalomi sarjas on samuti peetud 22 võistlussõitu. Liidripositsiooni hoiab Meelis Uustalu. Teiseks tõusis Tõnis Salong ja kolmas on Brigita Viilop. Brigita pidi seekord rahvusvahelise tiitlivõistluse tõttu Eesti etapi vahele jätma, kuid eelnevate etappide head tulemused hoiavad teda liidripositsioonil nii naiste kui noorte arvestuses.

Fun slaalom koondtulemused (3 etappi)

Pildid (II etapp) – autor Raul Harro

Slaalomi sarja finaaletapp on kavas paari nädala pärast. Sarja eestvedaja on Eesti Purjelaualiit, toetajad Eesti Jahtklubide Liit ja Pirita Surfiklubi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles