Akupank on «Pokemoni» mängija asendamatu sõber

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valik Ankeri ja Celly akupanku.
Valik Ankeri ja Celly akupanku. Foto: Sander Ilvest

«Pokemon Go» tulek tõstis hüppeliselt akupankade käivet. Populaarse mängu sõbrad ei pea muretsema, et mõni pokemon jääb tühja aku tõttu püüdmata.

«Akupankade suurim erinevus ongi nende mahutavus ehk kui palju need suudavad korraga endas elektrit talletada,» sõnas Photopointi ajaveebi toimetaja Silver Pik. Akupankade mahutavust mõõdetakse enamikul juhtudel ampertundides (märgitud mAh ehk milliampertundi). «Siililegi selge, et mida suurem on number, seda rohkem elektrit mahub. See võikski olla akupanga valimisel esimene kriteerium,» kommenteeris Pik.

Pik tõi näitena iPhone 6s’i, mille aku mahutavus on 1715 mAh. «Näiteks soodsama 2600 mAh akupangaga saab telefoni laadida ainult poolteist korda. Samas ei oleks sama akupank piisav Galaxy Note 7 massiivse 3500 mAh aku laadimiseks. Või isegi poole peale laadimiseks.» Pik soovitas võimalusel vaadata akupanku, mille mahutavus algab 5000 mAh.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles