Sügislaat toob Maardusse üle 600 kaupleja

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maardu sügislaat
Maardu sügislaat Foto: Priit Simson

Sel nädalavahetusel, 10.-11. septembril  toimub Maardus  traditsiooniline sügislaat «Sügiskarusell», mis pakub meelelahutust ja meelepärast tegevust nii täiskasvanutele kui lastele. 

Laadal osalejate arv on aastatega kasvanud ja kohale tullakse üha kaugemalt. Homme algavale laadale on registreerunud  üle 600 kaupleja  Eestist, Lätist, Leedust, Poolast, Valgevenest, Venemaalt ja Ukrainast, teatas Maardu linnavalitsus.

Sügislaadal pakuvad kaupmehed ja käsitöölised oma tooteid igale maitsele: kodutarbeid ja aiakaupu, mett ja vürtse, maiustusi ja lihatooteid, suveniire ja käsitööesemeid, jalatseid ja riideid, kosmeetika ja tööstuskaupu. Laadal saab maitsta kohapeal suitsetatud kala, traditsioonilist šašlõkki ja veel mitmeid huvitavaid toite eesti, vene, valgevene, türgi , kreeka  ja usbeki köögist. Läti pottsepad korraldavad savist voolimise meisterklassi, kus iga soovija saab kätt proovida . Erivajadustega lapsed Maardu  Puuetega Noorte Päevakeskusest ja Maardu Invaühingust müüvad oma kätega valmistatud tarbeesemeid ja suveniire.   Lisaks on väljas ka mõned suuremad atraktsioonid ning erinevad lavad.

Pealaval esinevad tantsuansambel Oniks, koor Žuravuški, rahvatantsuansambel Tuisuline, moeteater Natali, tantsuansambel Lotos, koor Raduga jt. Peokülalisteks on  Sergei Rogozin, mustlastantsu teater Rada, vokaalduett  Volna (Venemaa), vokaalansambel  Belõi Ptah (Valgevene), vokaalduett Sissy & Jessus Montero (Kuuba) ja trikirattamehed (Läti).  Õhtul toimub idalaval muusikaline meelelahutuslik noorteprogramm «Maardu särab», milles osalevad ekstreemsportlased, akrobaadid, muusika- ja tantsurühmad.

Laadal saab sõita ATV-ga, visata veepalle, ratsutada ponidega ja  lennata helikopteriga. Lisaks on väljas sky-jump atraktsioon, karusellid, mitmed batuudid ja autodroom. Laada raames saab tasuta külastada Muuga Sadama, mis tähistab selle aasta lõpus oma 30. sünnipäeva. Spordihuvilised on oodatud linna staadionile, kus mõlemal päeval toimuvad Eesti meistrivõistlused jalgpallis. Põhikooli spordisaalis saab laupäeval vaadata lauatennise võistlusi, Maardu Gümnaasiumi staadion toimub poksimatš Maardu ja Narva sportlaste vahel ja taekwondo näidisesinemine. Esimese laadapäeva lõpetab tule-show ilutulestikuga.

«Sügiskarussell» on traditsiooniline Harjumaa suursündmus, mida korraldatakse sügisel Maardus juba 15. korda. Varem kandis see nime Sorotšintsõ laat.

Sügislaada ala on avatud 10.-11. septembril Kellamäe pargis (Keemikute 40). Sügislaada korraldab Maardu linnavalitsus koostöös Maardu kultuuri- ja infokeskusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles