Sõnum kurtidele kõrvadele (2)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karin Sepp
Karin Sepp Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Karin Sepp on 38-aastane Võrumaa noortalunik, kes koos vennaga võttis 2000. aastal üle vanemate talu, kus tollal oli 14 piimalehma ja traktor, ning tegi sellest 200-pealise piimafarmi.

Mullu juulis tehti raske otsus ja süveneva piimakriisi tõttu otsustati karja vähendada saja looma võrra. Tapamajja läks teiste hulgas ka 2014. aastal aasta kauneima lehma tiitli saanud punast tõugu Muda. Nüüd, kaks aastat väldanud kriisi järel on Koka talu otsustanud piimakarja täielikult likvideerida.

Sepp oli ka üks nendest noortalunikest, kes nädal aega tagasi ostsid ühest Tartu Prismast kokku kogu partii kõige odavamat piima, näitamaks, kuidas tootja teenib praeguse odava kilepiima tõttu vaid kahjumit. Kuigi praeguseks on tehtud kõik võimalik, pole ikkagi olnud kedagi, kes pärast taasiseseisvumisaja kõige pikemaks veninud põllumajanduskriisi probleemi tõsidusest oleks tahtnud aru saada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles