O.J. Simpson läheb vangi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA endine jalgpallistaar O.J. Simpson on sunnitud trellide taha minema, sest Las Vegase kohus leidis ta süüdi olevat kahe spordimeenetega äritseja röövimises relva ähvardusel ühes hotellitoas eelmisel aastal.

 

Orenthal James Simpson mõisteti süüdi kõigis tosinas punktis, sealhulgas nii relvastatud röövis, inimröövi vandenõus, sissemurdmises ja relvastatud kallaletungis, vahendas BBC News.

Nevada osariigi seaduste järgi ootab relvastatud röövi sooritajat reaalne vanglakaristus, inimröövi puhul aga võib kohtunik määrata isegi eluaegse vabadusekaotuse. Simpson eitas protsessil oma süüd. Neli tema kaaslast aga jõudsid prokuröriga kokkuleppele ning andsid tunnistusi tema vastu.

61-aastane endine jalgpallistaar viidi reede õhtul pärast otsuse ettelugemist kohtusaalist ära käeraudades. Lisaks temale mõisteti süüdi ka kaasosaline Clarence Steward. Reutersi andmetel ootab mõlemaid vähemalt viie aasta pikkune vangistus. Simpsoni advokaat lubas kohtuotsuse edasi kaevata. Tema taotlus kliendi vabastamiseks lükati esialgu siiski tagasi.

Täpselt kuraditosin aastat tagasi vabastati Simpson skandaalsel kohtuprotsessil süüst oma eksnaise Nicole Brown Simpsoni ja tolle kaaslase Ron Goldmani mõrvas, ehkki hiljem kaotas mees sama juhtumiga seoses tsiviilprotsessi ning pidi maksma ohvrite omastele kopsaka valuraha.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles