Galerii: SEB Tallinna Maratonil läks kolmikvõit Keeniasse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti rahvaspordi suursündmuse SEB Tallinna Maratoni võitis 1988. aastal sündinud Keenia jooksja Bernard Kipsang Chumba, kes läbis distantsi 2:20.52ga.

Kolmikvõidu kindlustasid Keenia jooksjatele Robert Kimaru Magut ning David Kipkorir Rutoh, kes kaotasid kaasmaalasest võitjale vastavalt 51 sekundiga ning minuti ja 17 sekundiga.

Parim eestlane oli neljanda koha saanud Heinar Vaine, kes läbis maratoni 2:23.18ga, kaotades võitjale kaks minutit ja 26 sekundit. Ühtlasi krooniti Vaine ka maratoni Eesti meistriks.

Naiste arvestuses läks üldvõit samuti Keeniasse, kui kiireim oli Esther Wambui Karimi, võiduaeg 2:49.20. Teise koha sai eestlane Moonika Pilli (2:52.19), kes krooniti ühtlasi ka Eesti meistriks maratonis. SEB Tallinna Maratoni kolmanda jooksis naiste arvestuses välja Kaisa Kukk (2:54.59).

Ka poolmaratonil oli võidukas Keenia jooksja – Victor Kamuren Ketienya läbis distantsi 1:06.58ga ning edestas teiseks tulnud lätlast Janis Viskersit 14 sekundiga. Kolmas oli jällegi Keenia jooksja Ibrahim Kukunga (1:07.33). Parim eestlane poolmaratonil oli viienda koha saanud Roman Fosti, kes kaotas võitjale minuti ja 33 sekundiga.

Naiste seas oli poolmaratoni kiireim lätlanna Ilona Marhele (1:17.08), teise koha võitis venelanna Luisa Dmitrieva (1:17.40), kolmas oli lätlanna Jolanta Liepina (1:21.24). Eestlastest oli parim neljanda koha välja jooksnud Olga Andrejeva (1:24.50).

Kõiki tulemusi on võimalik vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles