Alustab ainus filmikunstile pühendatud raadiosaade Eestis

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Kinovärgiga mandariin" Emilie Toomela, Ralf Sauter, Andrei Liimets, Maarja Hindoalla
"Kinovärgiga mandariin" Emilie Toomela, Ralf Sauter, Andrei Liimets, Maarja Hindoalla Foto: ERR

Pühapäeval, 11. septembril kell 17.00 jõuab Raadio2 eetrisse filmiteemalise raadiosaate «Kinovärgiga mandariin» esimene osa. 

Neli noort vabakutselist filmikriitikut - Andrei Liimets, Ralf Sauter, Maarja Hindoalla ja Emilie Toomela - arutlevad uute ja vanade väärtuslike filmide üle, kostitavad nendega seotud muusikaga ning kutsuvad aeg-ajalt saatesse ka külalisi. Esimeses saates tuleb juttu mainekamate Lõuna-Korea filmitegijate hulka kuuluva Chan-wook Parki erootilisest põnevikust «Nobenäpp», Cannes'i filmifestivalil laineid löönud tragikomöödiast «Toni Erdmann» ning maailma halvimast lauljast rääkivast eluloofilmist nimega «Florence Foster Jenkins». Saates on külas uue unikaalse Eesti komöödia «Ameerika suvi» režissöör Rain Rannu ja peaosatäitja Einar Kuusk, kes räägivad lähemalt filmi sisust ning selle valmimisest.

Raadio2 koduleheküljel kirjutatakse, et «Kinovärgiga mandariin» toob kuulajani värskeimad muljed kinosaalide pimedusest ja filmimaailma telgitagustest. Vabakutselised filmikriitikud Andrei Liimets, Emilie Toomela, Maarja Hindoalla ja Ralf Sauter pressivad iganädalaselt mahlaks nii Hollywoodi kassahitid kui kodumaise kino viljad, muu maailma filmikunstist rääkimata. Jutuks tulevad nii uued tulijad kui erilinastused, festivalid ja retrospektiivid, sekka noppeid kinoajaloo varasalvest. Ägedad külalised ja filmidest kõrva jäänud muusika pealekauba.

«Kinovärgiga mandariin», ainus filmikunstile pühendatud raadiosaade Eestis, on Raadio2 eetris igal pühapäeval kell 17.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles