Türgi võimud tagandasid ametist 28 linnapead (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sur omavalitsusehoone, kus töötanud linnapea vabastati täna samuti ametist, süüdistatuna sidemetes kurdi mässulistega.
Sur omavalitsusehoone, kus töötanud linnapea vabastati täna samuti ametist, süüdistatuna sidemetes kurdi mässulistega. Foto: SERTAC KAYAR/REUTERS/Scanpix

Türgi võimud tagandasid tänaametist 28 linnapead süüdistatuna seotuses kurdi mässuliste või USA-s elava vaimuliku Fethullah Güleniga, ning asendasid nad riigi määratud isikutega.

Tegemist oli järjekordsete ümberkorraldustega pärast ebaõnnestunud riigipöördekatset.

Siseministeerium ütles avalduses, et linnapead tagandati ametist, kuna kahtlustatakse nende sidemeid Türgi kaguosas tegutsevate Kurdistani Töölispartei (PKK) mässuliste või Güleniga, keda süüdistatakse 15. juuli ebaõnnestunud riigipöördekatse korraldamises.

Linnapead asendati riigi määratud usaldusisikutega, sarmaselt sellele, kuidas määratakse haldurid juhtima pankrotti minevaid firmasid.

24 tagandatud linnapead süüdistatakse sidemetes PKK-ga ja nelja seotuses Güleniga, teatas siseministeerium.

Linnapeade väljavahetamine on varem sel kuul ametisse määratud uue siseministri Süleyman Soylu esimene oluline samm.

Siseminister seletas, et selle sammu astumisel ei ole kohalikud linnavõimud enam terroristide või nende kontrolli all, kes saavad juhtnööre Qandilist. Tegemist oli viitega PKK mägibaasile Iraagi põhjaosas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles