Kerber kerkis legendi abiga tennisepüramiidi tippu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angelique Kerber võitis kalendriaasta jooksul juba teise suure slämmi turniiri.
Angelique Kerber võitis kalendriaasta jooksul juba teise suure slämmi turniiri. Foto: SCANPIX

Sakslanna Angelique Kerber tõestas US Openil, et ta tõuseb täna avaldatavas värskes maailma edetabelis esikohale põhjusega. Finaalis tšehhitarist Karolina Pliškovast 6:3, 4:6, 6:4 jagu saanud Kerber võitis ühtlasi karjääri teise suure slämmi turniiri ja see polegi tänapäeva naiste tennises nii harjumuspärane saavutus.

Viimase kümne aasta jooksul on naiste üksikmängus rohkem kui ühe suure slämmi turniiri võiduni jõudnud üheksa naist: Serena Williams on saanud selle aja jooksul võidukarika pea kohale tõsta 15, Maria Šarapova ja Kim Clijsters kolmel ning Justine Henin, Viktoria Azarenka, Li Na, Petra Kvitova, Venus Williams ja nüüd Kerber kahel korral.

Veel nimetamisväärsem on see, et Serenat kõrvale jättes võitis sama kalendriaasta sees kaks slämmiturniiri viimati 2007. aastal Justine Henin. Ühtlasi lööb 28-aastane Kerber tänasega üle ühe rekordi: nii kõrges vanuses pole mitte keegi varem esimest korda maailma esireketiks tõusnud. Seni oli ses arvestuses esikohal ameeriklanna Jennifer Capriati, kes oli aga esinumbriks kerkides tervelt kolm aastat Kerberist noorem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles