Agur: haridusminister Ligi oli kui lasteaia liivakastis mängiv vanaonu (1)

Kerstin Meresma
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gustav Adolfi Gümnaasiumi direktori Hendrik Agur.
Gustav Adolfi Gümnaasiumi direktori Hendrik Agur. Foto: Erlend Štaub/Postimees

Akadeemia soovib Ligile uuel ministrikohal edu ja avaldab lootust, et Maris Lauri haridusministrina ka midagi ära teeb. 

Gustav Adolfi Gümnaasiumi direktori Hendrik Aguri arvates on poliitikas  ka üle-öö muudatused mõistetavad ja kritiseerimise asemel on mõistlikum olla tänases päevas ning vaadata tulevikku.

«Jürgen Ligi asumisse välimisministri ametikohale suhtun väga positiivselt - lisaks tema haridusele, järjekindlusele ja eelnevale juhtimiskogemusele, on tal ka tugeva tahtejõuga triatleedi vaim ja kannatus, mis tuleb kasuks nii läbirääkimistel, kui ideede elluviimisel,» sõnas Agur Postimehele.

«Tõtt-öelda mõjuski haridusministrina Ligi nagu lasteaia liivakasti mängima pandud vanaonu, kes oli küll hea ja muigelsuine, kuid kühvlit koos lastega kunagi kätte ei võtnudki. Ta suhtus haridusvaldkonna juhtimisse puht-pragmaatiliselt ja võib olla jäi vaimset sidet hariduspõllul kündvate reaalsete inimestega väheseks,» lisas ta.

«Maris Lauri analüütikuna ilmselt hammustab koheselt läbi reformide ja koolivõrgu muudatuste vajalikkuse sisu ning väga loodan, et oskab protsesse juhtida ja toetada,» avaldas Agur lootust. «Liiga palju suuri pooltühje koolihooneid ja liiga palju madalapalgalisi õpetajaid õpilaste kohta on Eesti hariduse vaesuse põhjus,» lisas ta. 

Eesti Üliõpilaskondade Liidu esindaja Jaanus Müür loodab, et uus teadus-ja haridusminister Maris Lauri on uue väljakutse kõrgusel.

«Eesti Üliõpilaskondade Liidu jaoks on Jürgen Ligi lahkumine haridusministri kohalt ootamatu. Samas oleme Maris Lauri suhtes optimistlikult meelestatud. Arvestades, et kõrghariduses on aktuaalne nii uue seaduse loomine kui ka ülikoolide halduslepingud, siis loodame, et Maris Lauri pöörab tugevat tähelepanu ka kõrgharidusele,» kirjutas EÜLi esindaja Postimehele saadetud avalduses.

«Teaduses ootavad meid ees väljakutsed seoses rahastamisega ning teaduse, ühiskonna ja ettevõtluse ühisosaga. Arvestades, et tegemist on inimesega, kellel on tugev analüütiline taust ja kes hindab faktipõhisust, siis arvame, et Maris Lauri on kindlasti inimene, kes selle ülesande kõrgusel on,» lisas Müür.

Peaminister Taavi Rõivas nimetas endise rahandusministri Maris Lauri teadus-ja haridusministri kandidaadiks laupäeval. Koht vabanes, sest seda täitnud Jürgen Ligi nimetatakse täna õhtul suure tõenäosusega presidendiks kandideeriva Marina Kaljuranna asemel välisministriks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles